Vanja Pirc  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 42  |  Kultura

Barbara Korun

Tista pesnica, ki se je v svoji zadnji pesniški zbirki Pridem takoj, za katero je letos prejela Veronikino nagrado, eno naših najuglednejših literarnih nagrad, med drugim lotila Jorga Hajderja in Monike Levinski

Oktobra 2008 je v prometni nesreči umrl koroški deželni glavar Jörg Haider, ki je bil znan po svojih skrajno desničarskih stališčih in tudi po konfliktnem odnosu do slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem. Še preden je novica o okoliščinah nesreče izginila z naslovnic časopisov, se je Haider spet znašel na njih, tokrat zato, ker je njegov politični »naslednik«, 27-letni Stefan Petzner, javno priznal, da sta bila več kot najboljša prijatelja in da sta imela torej ljubezensko razmerje. Rumeni časopisi so kar tekmovali v tem, kateremu se bo uspelo prikopati globlje v njun odnos, a zaradi dolgoletnih govoric o Haiderjevem dvojnem življenju, prvem, uradnem, z ženo in otroki, in drugem, skrivnem, z mladimi fanti, ki ga je sam sicer vztrajno zanikal, je priznanje le malokoga zares presenetilo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.