Vanja Pirc

 |  Mladina 47  |  Kultura

Fotoprotest proti homofobiji

Tanja Ristič je v fotografski objektiv ujela intimne trenutke slovenskih istospolno usmerjenih parov

Fotografinja Tanja Ristič s projektom Grmada, ki s pomočjo golih moških teles opozarja na to, da so istospolno usmerjeni v očeh mnogih v naši družbi nezaželeni

Fotografinja Tanja Ristič s projektom Grmada, ki s pomočjo golih moških teles opozarja na to, da so istospolno usmerjeni v očeh mnogih v naši družbi nezaželeni
© Borut Peterlin

Moški dlani s prepletenimi prsti. Ena pegasta, druga malce temnejše polti, obe pa prekriti z dlakami. Ženska obraza, ki ju ne povezujeta le čeli, prislonjeni drugo k drugemu, temveč tudi vdan pogled. Moška v kuhinji. Eden reže zelenjavo, drugi čepi ob njem in je sendvič. Ženski v kopalnici. Ena sedi na pralnem stroju, druga jo z desnico boža po glavi. Moška v kopalnici. Eden pred ogledalom z brivnikom v rokah, drugi za steklom, ki so ga med prhanjem omočile kapljice vode.

Že bežen pogled na fotografije iz serije, preprosto poimenovane Pari, razkriva, da se je med portretiranci in fotografinjo že zgolj zato, ker so delili tako zasebne trenutke, razvilo globoko obojestransko zaupanje. Najverjetneje so si prišli tako blizu tudi zato, ker so vsi želeli posredovati isto sporočilo - zelo neposreden komentar dogajanja v naši družbi, zlasti ene najbolj izpostavljenih tem zadnjih dveh let, zgodbe o družinskem zakoniku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.