Marcel Štefančič jr.

 |  Mladina 50  |  Kultura  |  Film

Silvestrovo v New Yorku

New Year’s Eve, 2011
Garry Marshall

Ko pride polnoč.

Silvestrovo v New Yorku je sezonski all-star puding, v katerem se srečujejo Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Ludacris, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sara Jessica Parker, Michelle Pfeiffer in Hilary Swank, ki se delajo, da so osamljeni, žalostni, potrti, nesrečni, prikrajšani, podcenjeni, podplačani in podzaposleni, a obenem dobri, pošteni, iskreni, bistri, pametni, sanjski, popolni.

Vsi so sami in vsi potrebujejo „nekoga“, pač moškega ali žensko, saj veste, poljub, randi, odrešitev, stik s človekom. Kar vas pripelje do vprašanja: kako je mogoče, da je toliko sanjskih in popolnih ljudi tako samih? In seveda: če so tako sanjski in tako popolni, kako to, da jih ni nihče opazil? Toda ko iščejo stik drug z drugim, kriknete: Ne, nikar! To bi bil incest! Vsi so namreč videti tako, kot da jih je rodila ista mati. Hočem reči: isti tekoči trak. Silvestrovo v New Yorku izgleda kot delo tekočega traku, ki človeštvo pozna le iz tračev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.