Veliki brat

V članku z zgornjim naslovom o objavljenih posnetkih vladnih sej na spletnem portalu youtube.com je avtor zapisal tudi, da bi po mnenju njegovih virov morali vladne prostore vsakih šest mesecev varnostno pregledati, da pa je »Darijan Košir povedal, da se to v tem mandatu ni zgodilo niti enkrat«.

Ob tem naj povem, da gre verjetno za nesporazum ali nerazumevanje. Tega novinarju v telefonskem pogovoru nisem mogel reči, ker o tem nimam pojma – za to so v vladi zadolženi drugi ljudje. In ravno zato sem ga z zgornjim vprašanjem napotil na premierovega svetovalca za nacionalno varnost, ki pa zadeve za medije v skladu z našimi dogovori ni želel komentirati prav zato, ker gre za stvari, ki segajo v samo srž policijske preiskave. Ker pa je novinar vseeno objavil, kot da varnostnega pregleda vladnih prostorov ni bilo, moramo zdaj vendarle sporočiti, da to ni res.

V mandatu te vlade so bili namreč vladni prostori večkrat pregledani, natančne podatke o tem pa ima Generalna policijska uprava, ki je pristojna za varovanje določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov. To zanika tudi navedbe »ločenih« virov, ki jih novinar zatem navaja, češ da naj bi nekdo »premiera Pahorja opozarjal na nujnost izvedbe varnostnega pregleda, a se zanj ni odločil«.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.