Heni Erceg

Heni Erceg

 |  Mladina 7  |  Hrvaška

Politična avantgarda

Oblasti niti za hip ni prišlo na pamet, da bi se »spustila« na teren, poskrbela, da bi Split in preostanek Dalmacije spet delovala, čeprav bi bila po najrazličnejših zakonih to dolžna storiti.

V Splitu je zaradi posledic zadušitve s plinom umrl 17-mesečni dojenček, mater in očeta so rešili zadnji hip. Tragedija se je zgodila, ker reševalno vozilo ni pravočasno prispelo do mestnega središča, le kilometer oddaljenega od splitske bolnišnice. Pravočasno pa ni prispelo zaradi desetcentimetrske ledene skorje, v katero so bile te dni vkovane vse javne površine in ulice v Splitu.

A vendarle tragično preminule deklice danes nihče več ne omenja, še manj se kateri od predstavnikov mestne oblasti čuti odgovornega za njeno smrt. Zakaj bi tudi se? Saj je šlo samo za malo Kitajčico. Čeprav so člani njene družine pravzaprav meščani Splita z ustrezno prijavljenim bivališčem in delovnimi dovoljenji, za splitskega župana, fašista Željka Keruma, nikakor niso človeška bitja. Zato je tudi ob tej tragični, nesmiselni smrti najbrž s pridušenim glasom lakonsko pripomnil: »Kaj pa so sploh hodili v Split?«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.