Javno pismo

Sekcija ilustratorjev pri ZDSLU izraža vso podporo uredniški odločitvi revije Ciciban pri širjenju prostora strpnosti in bivanjske svobode. Dobro poznamo dolgoletno predano, odgovorno in strokovno delo uredništva te revije, zato se nam zdijo javni napadi na to revijo resnično popolnoma neskladni z realnostjo.

Zelo spoštujemo in pozdravljamo različnost mnenj in branimo ustvarjalno in avtorsko svobodo vsakega posameznika. Obliko javnega obnašanja, ko se različna mnenja napihnejo do konfliktov orjaških razsežnosti, nasprotno mnenje posameznika, revije ali ustvarjalca pa se kaznuje z obsojanjem, zavračanjem ali celo maščevalnostjo in nedopustnimi pozivi k linču, strogo obsojamo in smo prepričani, da je nesprejemljivo v civilizirani družbi. Menimo, da nas je tako škodljivo početje pripeljalo na rob obstoja. Beg v podpihovanje vsakodnevnih prerekanj omogoča posameznikom in politiki, da prikrije strah in temeljno grozo pred soočanjem s svetovno tekmovalno družbo in njeno nezmožnostjo najti vizijo in ustvarjalne rešitve za prihodnost. S tem ravnanjem v temelju zastrupljajo družbo in globoko škodujejo otrokom. Vsem, ki tega še ne razumejo, toplo priporočamo v branje pravljico odličnega slovenskega pisatelja Lojzeta Kovačiča O dveh bratih zmerjavcih.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.