|  Politika

Janković obsodil grožnje direktorici Dursa Mojci Centa

"Da bi se vse to končalo, mora Durs predati svoje končno poročilo in potem ne bo več špekulacij," je poudaril ljubljanski župan

Po Jankovićevih besedah so najbolj obsodbe vredne grožnje otrokom, zato prosi policijo, naj čim prej poišče avtorja anonimnega pisma in naj ustrezno ukrepa.

Po Jankovićevih besedah so najbolj obsodbe vredne grožnje otrokom, zato prosi policijo, naj čim prej poišče avtorja anonimnega pisma in naj ustrezno ukrepa.
© Miha Fras

Ljubljanski župan Zoran Janković je ob robu obiska v Zagrebu ostro obsodil grožnje generalni direktorici Davčne uprave RS (Durs) Mojci Centa in njenim družinskim članom. Izrazil je pričakovanje, da bo policija čim prej odkrila avtorja tega anonimnega pisma.

Na Durs je prispela anonimna pošta z grožnjo direktorici Mojci Centa in njenim najožjim družinskim članom. Centova je ob tem doživela šok in je bila v zdravniški oskrbi. Janković pa je ob robu obiska v Zagrebu, kjer predstavlja poletno turistično ponudbo Ljubljane, poudaril, da so takšni zapisi grozni in da jih pišejo nerazsodni ljudje. Takšen način komunikacije z direktorico Dursa ostro obsoja in pričakuje, da bo policija čim prej odkrila storilca oz. avtorja tega anonimnega pisma. Janković je ob tem še spomnil, da je bil pred časom tudi sam deležen več deset takšnih grozilnih pisem. Po njegovih besedah so najbolj obsodbe vredne grožnje otrokom, zato prosi policijo, naj čim prej poišče avtorja anonimnega pisma in naj ustrezno ukrepa. "Da bi se vse to končalo, mora Durs predati svoje končno poročilo in potem ne bo več špekulacij," je še poudaril ljubljanski župan.

Ocenil je, da so tudi novinarji veliko prispevali k zapletom, posebej pa je omenil nedavno poročanje medijev, da se objave, ki so prišle iz Dursa, nekoliko razlikujejo od sklepov Dursa. Janković se je med drugim vprašal, ali je nekdo novinarjem morda "naložil, da me morajo držati dovolj časa v napetosti in vsake toliko časa dajati nekaj ven," se je še vprašal Janković. Grožnje Centovi so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, kjer o tem še zbirajo obvestila. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo. Sicer je sin ljubljanskega župana Damjan Janković za Kanal A izrazil upanje, da javnost ne verjame tej zgodbi in da je v grožnjo vpleten kdo od njih. "To je dejansko grozna zadeva," je poudaril Damjan Janković. Dodal je, da si sicer predstavlja občutke, ko ti nekdo grozi, ker so, kot je povedal, tudi sami deležni podobnih groženj. (STA mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.