Še en odrešenik

Predsedniški kandidat Borut Pahor ima s svojo preteklostjo kar nekaj težav in resnica ni vedno na njegovi strani. Njegova zgodba o stricih iz ozadja se vedno bolj kaže kot za enkrat neverodostojna pravljica in njegovo izgovarjanje na pogum in razum je seveda čista demagogija. Tisti, ki smo spremljali, kaj se je dogajalo od Janševega poraza na volitvah 2008 naprej, vemo, da je edini, ki je načrtno onemogočal delovanje vlade in tudi dosegel predčasne volitve, Janez Janša in njegova kamarila. Seveda Borut Pahor v predvolilni tekmi ne bo izpostavil svojega ’zaveznika’ Janeza Ivana Janše, raje bo povedal, da se Milana Kučana ne boji.

Šmenta. Tale Pahor pa res ni strahopeten, ali pač?

Če se ga ne boji, bi mu bilo lahko vsaj neprijetno zaradi poniglavega obnašanja po goriškem pogovoru pred nekaj leti, ki ga je Borut Pahor imel z Milanom Kučanom in je Janez Ivan Janša del pogovora o dovoljenih vseh sredstvih, tudi kompromitacija in likvidacija političnih nasprotnikov, interpretiral po svoje in je Kučanu pripisal nekaj povsem drugega, kot pa je Kučan na razgovoru povedal. Janša je to neprestano ponavljal in voditelj pogovora Borut Pahor ni imel toliko poguma in človeškega dostojanstva, da bi se izpostavil in javnosti povedal resnico.

Vse do danes.

Na srečo pa je TV Slovenija razgovor posnela in ga čez nekaj let potem, ko je prišlo novo vodstvo, tudi objavila. In niti Janezu Ivanu Janši niti Borutu Pahorju ni bilo niti malo neprijetno.

Pri predvolilnih nastopih Boruta Pahorja ’komentatorji’ izpostavljajo njegove retorične spretnosti. Pa bi jih človek spomnil na reklo, da prazen sod mogočno doni!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.