|  Politika

Odprto pismo: Janša in Gorenak, zakaj so na nas metali solzilec?

Policisti so na sedeče protestnike špricali solzilec

Policisti so na sedeče protestnike špricali solzilec
© Youtube

Spoštovani premier, spoštovani minister za notranje zadeve,
pišem vam kot eden od več tisoč meščank in meščanov, ki smo se zbrali na mirnem protestu v Mariboru. Na njem je “naša” policija na nas metala solzilec, nas razganjala s specialnimi enotami in nam za zvočno kuliso še grozila z helikopterjem.

Izgovor za vaše dejanje niso “nasilneži” in vedno priročne “Viole”. “Nasilnost” dela prisotnih na protestu ni bila nič večja in nič manj pričakovana kot so bila sorodna dejanja ob protestu študentov pred parlamentom. Izgovor za vaše dejanje ni vaš strah, ki ga je verjetno povzročilo dejstvo, da občani in občanke Maribora ne pristajamo na vašo kupčijo, da Kangler gre, bratje v kleptokracij, številni tudi iz vaše stranke, pa ostanejo ali prevzamejo oblast.

Sprašujem vas, kaj bo naslednje? Nam boste uvedli policijsko uro? Spašujem vas, kako naj razložim našem devetletniku, zakaj so na nas metali solzilec? Zato, ker si želimo živeti v normalno (so)upravljanem mestu in občini?

Spoštovana gospoda, lahko razumem vaš strah, zlasti, ker je vas gospod premier do politične moči pripeljala ulica. Dejanje za katerega sta formalno odgovorna, kakorkoli ga poskušate opravičevati, pa je, s tem se strinjam z mojimi someščankami in someščani, nagnusno.

Bojim se, da po tem, kar so odločili in storili vam podrejeni, z vami razprava o bodoči usodi tako našega mesta kot tudi Slovenije ne bo več mogoča. Vi boste za svoja dejanja nosili posledice, mi pa bomo, upam, kot je lepo pred časom zapisal Franček Drenovec: “... ustvarjali novo kvaliteto, nove ljudi, nove podjetnike in nove politike, da nadomestijo - da izrinejo - stare.”

Politike, ki bodo razumeli, da smo država mi, državljanke in državljani.

Lahko noč!

dr. Franc Trček, meščan Maribora

kvnHG-CVq40

Na 48 sekundi policist na mirne demonstrante šprica solzilec

Center za dehumanizacijo - Maribor

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.