|  Politika  |  Upor

Sporočilo za javnost: Nov dokaz, da imamo na oblasti skorumpirano politično oligarhijo

Če bi bila Slovenija normalna država in če bi imeli normalne stranke, potem bi se v tem trenutku že začeli postopki za zamenjavo obeh predsednikov.

"Če bi bila Slovenija normalna država in če bi imeli normalne stranke, potem bi se v tem trenutku že začeli postopki za zamenjavo obeh predsednikov."
© Miha Fras

Protestni odbor Vseslovenske Ljudske Vstaje se je odzval na današnje poročilo Komisije za preprečevanje korupcije

Današnje poročilo protikorupcijske komisje dokazuje tisto, kar uporniki in protestniki govorimo zadnje tri mesece. V Sloveniji imamo na oblasti skorumpirano politično oligarhijo. Ta oligarhija je eden glavnih razlogov, da je Slovenija tako globoko zabredla v krizo. Ta oligarhija ima na sebi sicer različne maske, vendar se za njo skriva isti obraz: obraz pohlepnega politika, ki se je pripravljen spajdašiti s kriminalci, zato da bi obdržal moč in bogastvo.

Janša in Janković naj takoj odstopita z vseh svojih političnih položajev. Če tega ne storita, morajo poslanci nemudoma začeti postopke za izglasovanje nezaupnice vladi. Če do tega ne bo prišlo, imajo Slovenke in Slovenci samo še en izhod: s protesti, z demonstracijami, z uporom in z vsemi drugimi oblikami demokratičnega pritiska prisiliti to oblast, da se podredi narodu, ki bi ji ta politika morala služiti, namesto da jo krade in goljufa.

Glede Jankovića: Če ne bo takoj odstopil, bo velika odgovornost padla na Ljubljančane. Oni morajo presoditi, ali jim lahko županuje nekdo, nad katerim je toliko sumov korupcije.

V petek, 11. januarja, ima narod na 2. Vseslovenski Ljudski Vstaji ponovno priložnost, da izrazi svojo voljo in pokaže skorumpirani politični eliti, da je čas za odhod.

Kar zadeva stranki SDS in Pozitivna Slovenija: če bi bila Slovenija normalna država in če bi imeli normalne stranke, potem bi se v tem trenutku že začeli postopki za zamenjavo obeh predsednikov. Ostale stranke pa se morajo nemudoma začeti aktivno spopadati s skorumpirano elito znotraj svojih vrst.

Pri tem dodajamo, da je v tem trenutku še posebej velika odgovornost na parlamentu, ki nam je izvolil to vlado in tega predsednika vlade. Poleg tega, da Slovenijo vodijo sumljivi, ta vlada sprejema tudi ukrepe, ki bodo uničili našo skupnost. Le s tem, da parlament prisili Janšo in njegovo vlado k odstopu, si bo povrnil delček izgubljenega zaupanja.

Protestni odbor Vseslovenske Ljudske Vstaje

Uroš Lubej

Nejc Škof

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.