|  Politika  |  Upor

Policija ovadila Lubeja, TRS, Združenje Sever in Zvezo veteranov vojne kot organizatorje protestov

Uroš Lubej

Uroš Lubej
© Borut Peterlin

Policija je danes, na dan 2. vseslovenske ljudske vstaje, na podlagi ukaza notranjega ministra Vinka Gorenaka in ministra za javno upravo Senka Pličaniča začela postopek proti Urošu Lubeju, uredniku Novomeškega čuvarja, z obtožbo, da je on organiziral 1. vseslovensko ljudsko vstajo 21. 12. 2012. Pri tem se policija sklicuje na poročanje številnih medijev o njegovem javnem nastopanju. Policisti so prav tako ovadili Stranko za trajnostni razvoj, Združenje Sever in Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, ki so javno pozivali na proteste.

"Ob tem izražam svoj gnus nad politično oligarhijo, še posebej proti nelegitimnemu policijskemu ministru Gorenaku. Namesto da bi Gorenak izdal jasen ukaz, da naj se začnejo postopki proti skorumpiranemu vrhu slovenske politike, se je odločil, da bo zlorabil policijsko moč zato, da skuša obračunati s tistimi državljani, ki na podlagi ustave javno izražamo nezadovoljstvo proti klientelizmu, proti korupciji, proti nepravičnim ukrepom, proti številnim drugim stvarem in zahtevamo drugačno, boljšo in pravičnejšo Slovenijo. Namesto da bi Gorenak svoje znanje usmeril v to, da reši Slovenijo pred propadom, v katerega nas poriva njegov strankarski vodja Janša, se je odločil, da bo vse svoje sile vpregel v obrambo nespobne in neučinkovite politične elite. Namesto da bi Gorenak zaradi lastnih nezakonitih početij takoj odstopil, se je odločil, da bo sodeloval pri nadaljnjem uničevanju pravnega reda Republike Slovenije," je sporočil Lubej.

Med 1. vseslovensko ljudsko vstajo se je Lubej izpostavil kot eden od organizatorjev in hkrati pozval tudi vse druge pobudnike demonstracij, naj se razkrijejo, hkrati pa prvi prebral prve zahteve protestnikov:

zpHX2g0XDLU

"Ob tem izjavljam, da sem se, da se in da se bom še naprej aktivno udeleževal protirežimskih demonstracij. Tako kot do sedaj bom tudi vnaprej, tako kot številni drugi, skušal sooblikovati skupne zahteve protestov, dokler ne bo prišlo do njihove uresničitve, " je trdno prepričan Uroš Lubej.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.