Grega Repovž

 |  Mladina 4  |  Politika

Za menoj potop

Janez Janša ima le en cilj: ostati čim dlje na oblasti. Vsak dan šteje. Ne zaradi države, ampak zaradi njega.

Ljubljana, 11. januar

Ljubljana, 11. januar
© Igor Andjelić

Le na prvi pogled so se v Sloveniji stvari začele premikati. Res je, vlada Janeza Janše je izgubila večino v državnem zboru. A to dejansko ničesar ne spreminja: iz vlade odhaja nekaj ministrov, ki jih bo predsednik vlade nadomestil z obstoječimi kot vršilci dolžnosti. V državnem zboru v tem trenutku ni nove večine. Ni niti večine, ki bi se – kar pričakuje pretežni del prebivalcev – strinjala, da morajo razpisati predčasne volitve. Vlada ima ne glede na izgubo večine v državnem zboru polna pooblastila, sprejet proračun za tekoče leto in popolnoma proste roke pri odločanju. In premiera Janeza Janšo, ki vse to dobro ve. Ki tudi ve, da je morda zadnjič na oblasti. Zato bo ta okrnjena vlada poskušala sprejeti veliko odločitev. Od zaposlovanja strankinih ljudi do prodaje državnega premoženja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev