Boštjan Napotnik

 |  Mladina 5  |  Konzum

Dobro merjeno

Strelec, Ljubljana

  • ocena: 4 / 5

Raviol s krvavico

Raviol s krvavico

Restavracija Strelec
Grajska planota 1, Ljubljana
Tel.: 031 687 648
www.kaval-group.si/strelec.asp
V stolpu ob vhodu na grajsko dvorišče ostrijo puščice okusov vsak dan od enajstih. Od ponedeljka do četrtka končujejo ob 22., ob petkih in sobotah ob 23., ob nedeljah pa ob 17. uri.

Fino:
sladice
krvaviški raviol s kašo rdeče pese
krompirjev valj z rumenjakom in s tartufi

Ne tako fino:
ponavljanje istih elementov na različnih krožnikih

Posedanje v grajskih sobanah in resen obed s štirimi, na bakrenih podkrožnikih postreženimi hodi vas bosta stala približno 45 evrov.

Aktualni Konzumov čelnik sodi v generacijo državljanov, ki so tja do svojih poznih dvajsetih živeli v prepričanju, da je žerjav na ljubljanskem gradu integralni del njegove postavitve – je pač od vedno (in zdelo se je, da za vedno) bil tam gori in opravljal službo odvračanja gostov. Ti se v zadnjih letih na grič vabijo ne le z infrastrukturnimi steklenjaki, ampak tudi z vedno resnejšimi gostinskimi postojankami. Da se je kobariško-knafljevska španovija z ravno dovolj inovativno ter v zoprnih cajtih cenovno pametno pozicionirano kuharijo dobro prijela, smo tu že poročali, zdaj pa smo jezike sklenili nastaviti še zastavonošam skupine Kaval, ki so domicil našli v grajskem strelskem stolpu in temu primerno kelneraj oblekli v robinhoodovske tunike, omniprezentnega etnološkega Bogataja pa najeli, da je jedem z Bleda pripeljanega chefa Jagodica nadel pesniška imena – vse za Gesamtkunstwerk.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: