|  Svet

Malezijska koalicija za glasove s Psyjem

Malezijska vladajoča koalicija, ki se trudi dvigniti svojo priljubljenost pri mladih volivcih, bo organizirala praznovanje lunarnega novega leta, na katerem bo gostila južnokorejsko glasbeno senzacijo Psyja, ki bo nastopil s svetovno senzacijo Gangnam Style.

Upajo, da bodo na praznovanje kitajskega novega leta 11. februarja pritegnili okoli 60.000 ljudi, med njimi pa bo zagotovo premier Najib Razak, je za AFP povedal Loh Huock Hun, predstavnik Malezijske kitajske zveze, ki je del koalicije. Hun pa ni znal povedati, koliko bo nastop ene največjih svetovnih zvezd stal. Več kot 25 odstotkov malezijskega prebivalstva, ki šteje 29 milijonov, je kitajskega izvora in praznujejo lunarno novo leto. Okoli 40 odstotkov volilnega telesa v Maleziji je starih manj kot 40 let.

Premier, ki se bo najpozneje junija znova pomeril na volitvah, upa, da bodo tokratne bolj uspešne kot tiste v letu 2008, ko je njegova stranka dosegla rekordno slabe rezultate.

Psy je z Gangnam Style zaslovel lani, ko je pesem postala najbolj priljubljen video na YouTubu. Doslej si jo je ogledala že več kot milijarda ljudi. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.