Aleš Kocjan

 |  Svet

Cia je v 70. in 80. letih pomagala destabilizirati italijansko politiko

Sodnik Ferdinando Imposimato

Sodnik Ferdinando Imposimato
© Youtube

Val terorističnih napadov v Italiji v osemdesetih je organizirala vojaška zveza Nato, vpletena pa je tudi skupina Bilderberg - ekskluzivni in tajni klub najvplivnejših posameznikov na planetu, v novi knjigi: "Republika nekaznovanih pokolov" - "La Repubblica delle stragi impunite", trdi ugledni italijanski sodnik Ferdinando Imposimato.

LzOWmKx_FV8

Sodnik Imposimato je predsedoval mnogim sodnim primerom povezanim s terorizmom, na primer, ugrabitev in umor italijanskega predsednika Alda Mora in poskus umora papeža Janeza-Pavla II. Kot član senatnega odbora v treh državnih administracijah velja za eno vodilnih italijanskih figur boja proti mafiji. Imposimato je častni predsednik italijanskega vrhovnega sodišča. Opravljal je tudi službo poslanca levice v italijanskem parlamentu in senatu.

Knjiga sodnika Imposimata razgalja sodelovanje med ameriško obveščevalno agencijo CIA ter skupino Bilderberg v kampanji v sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja, ki je s pomočjo umorov političnih aktivistov uspešno destabilizirala italijanski politični prostor.

Imposimato med drugim analizira še neobjavljene dokumente, med njimi tudi pričevanje iz leta 1967, ki za organizacijo terorizma v Italiji v osemdesetih neposredno obremenjuje v tajnost zaviti, elitni krožek, skupino Bilderberg.

"Danes je vsem poznana strategija terorja, ki jo je s podporo tajnih služb, izvajala mreža po imenu Gladio ... Strategija političnih umorov v Italiji, ki je bila uporabljena za spodkopavanje vzpona politične levice, pa je bila organizirana s pomočjo Cie in skupine Bilderberg", je v intervjuju ob izidu knjige povedal ugledni borec proti organiziranemu kriminalu in sodnik Imposimato.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.