Max Modic

 |  Politika

Prisilen nabor članov SDS za udeležbo na mitingu resnice Zbora za republiko

Partijska naloga članom SDS: vsak mora prinesti poimenski seznam vsaj treh ljudi, ki bodo šli na shod zbora za republiko

Partjski poziv članom SDS.

Partjski poziv članom SDS.
© Novomeški Čuvar

Tako kot se je nekoč zagotavljalo prisotnost na partijskih sestankih ali na svečanih dogodkih v slavo Tita in Zveze komunistov Jugoslavije, tako kot je Slobodan Milošević polnil avtobuse za svoje nacionalistične cirkuse širom bivše skupne domovine, se zdaj v osnovnih celicah SDS zagotavlja prisotnost na mitingu resnice, ki ga Zbor za republiko organizira na Prešernov dan. Po poročanju Novomeškega Čuvarja morajo člani SDS na sestanke prinašati poimenske sezname najmanj treh, ki se bodo 8. februarja udeležili shoda na Kongresnem trgu v Ljubljani. Avtobusni prevoz bo organiziran, voda, elektrika in sendviči najbrž tudi.

Dokument, ki jih je objavil Novomeški Čuvar, dokazujejo, da so se člani stranke SDS znašli pod hudim pritiskom s strani vodstva stranke glede petkovega shoda Zbora za republiko. Iz dokumentov je razvidno, da je predsednik mestnega odbora Slovenske demokratske stranke (SDS Novo mesto) in državni svetnik od članov novomeškega izvršilnega odbora stranke, zahteval, da morajo člani stranke »poleg svoje udeležbe zagotoviti še najmanj tri udeležence za javni shod 8.2. 2013 v Ljubljani«. Razvidno je tudi, da je Kekec od članov SDS zahteval tudi poimenski seznam. Poimenski seznam so morali člani SDS oddati na včerajšnjem sestanku v strankinih prostorih v Novem mestu. V prostorih SDS na Kandijski ulici 36 je včeraj potekal sestanek mestnega odbora te stranke, na katerem so obravnavali tudi shod, ki ga pod krinko Zbora za republiko organizira SDS. Kot opomba pa je na vabilu zapisano navodilo članom o obvezni udeležbi na shodu in poimenskem seznamu udeležencev, še poroča Novomeški Čuvar.

Pozor, pozor, vsi na Zbor!

Pozor, pozor, vsi na Zbor!
© Novomeški Čuvar

Iz objavljenega dokumenta je razvidno tudi, da so bili na včerajšnjo sejo so poleg članov izvršilnega odbora vabljeni tudi vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, sindikalist in predsednik regijskega odbora Albert Pavlič, poslanec državnega zbora Zvone Lah in predsednica SDM Novo mesto Eva Filej Rudman. Kot je znano, je SDS svoj miting resnice napovedala s tvitom 11. januarja 2013, kmalu zatem pa so se začele organizirati javne tribune Zbora za republiko po številnih krajih po Sloveniji. Iz drugih dokumentov, ki jih objavlja Novomeški Čuvar je razvidno, da tudi na te shode aktivno vabi stranka SDS. Poleg tega pa je Novomeški Čuvar prejel tudi dokument, ki dokazuje, da se je SDS aktivno vključila v organizacijo shoda 8. februarja. Gre za vabilo, na katerem je podpisana Slovenska demokratska stranka in je namenjeno dolenjskim članom SDS. V njem je navedeno, da bo za vse, ki se bodo udeležili shoda Zbora za republiko, zagotovljen brezplačen avtobusni prevoz.

V uredništvu Novomeškega Čuvarja razpolagajo še z e-sporočilom mestnega predsednika Bojana Kekca, v katerem je zapisano, kakšen je resnični namen Zbora za republiko: pod krinko 'vseh, ki v srcu dobro mislijo' se namreč skriva obramba lika in dela predsednika vlade in stranko SDS. »Glede na trenutne aktualne politične razmere moramo zagotoviti čim boljšo udeležbo. Napadi na predsednika JJ in celoten SDS se nadaljujejo in temu se lahko upremo le z množičnim odzivom,« je zapisal Bojan Kekec, ki tudi jasno pove, kakšen je cilj shoda: »Cilj je, da se nas zbere resnično veliko in da tudi mi pokažemo svojo organiziranost in moč. Prevoz bo organiziran, ker gre za prost dan, si rezervirajte termin. Na zborovanje pa pripeljite čim več svojih znancev in prijateljev. O nadaljnjih aktivnostih boste obveščeni.«

Kekčev e-mail.

Kekčev e-mail.
© Novomeški Čuvar

Novomeški Čuvar še opozarja piše, da se ob tem se postavlja vprašanje, ali bodo ti avtobusi, ki jih organizira SDS, res brezplačni za državljane, ki v srcu mislijo drugače kot člani stranke. »Po podatkih Supervizorja je namreč SDS iz državnega proračuna od januarja leta 2003 do danes prejela kar 13.823.990,35 evrov. Se pravi, da se avtobusni prevozi posredno financirajo tudi iz državnega proračuna,« zaključuje Novomeški Čuvar. 

V stranki SDS naj bi že potrdili, da bo premier Janez Janša v petek nagovoril udeležence shoda Zbora za republiko. Svojo udeležbo je napovedal tudi minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. In hej, stranki SDS, ki je trenutno na oblasti, se je med potrjevanjem in komentiranjem med drugim zapisalo tudi tole: »Tako kot tedaj v Srbiji, je danes v Sloveniji prisotna politična instrumentaliziranost, ideološka zadrtost, agresivnost in nestrpnost medijev do drugače mislečih.«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.