Darja Kocbek

 |  Družba

Perfekten papež je mlajši in multikulturen kot Obama

»Pred dnevi sem si predstavljala srečanje Malteškega viteškega reda in Opus Dei (tistih z denarjem), kako na mirnem kraju razpravljajo o finančnem zlomu katoliške cerkve in kakšen bi bil perfektni papež, ki bi jim pomagal razvijati poslovni model in bi jih vodil v novo obdobje ustvarjanja bogastva,« v blogu na svoji spletni strani The Solari Report piše Catherine Austin Fitts.

Po 2000 letih opravljanja finančnih in investicijskih poslov s čarobnim kombiniranjem obrestnih obresti in največjih holdingov, ki so lastniki zemljišč in drugih nepremičnin po vsem svetu, v svetu z davčnimi izjemami in diplomatsko imuniteto, kar jim je omogočilo veliko koncentracijo kapitala, zdaj tisti z denarjem, ki se skrivajo za cerkvijo, po njenih besedah potrebujejo pravega moža za ta posel.

Prodati ga bo treba hitrorastočim trgom. Biti bo moral mlajši, bolj multikulturen. Sposoben bo moral biti prinesti donatorje v gospodarstvih, ki rastejo. Privlačen bo moral biti za duhovnike in nune (beri cenena delovna sila), torej jim bo moral dovoliti, da bodo smeli imeti spolne odnose. Moral bo presekati škandale zaradi pedofilije, kar pomeni, da stroški za pravne spore in poravnave z oškodovanci ne bodo več bremenili lokalnih cerkva in jih spravljali v bankrot, piše Catherine Austin Fitts.

Moral bo pridobiti nazaj vernike, ki so zapustili cerkev zaradi pedofilskih škandalov, moral bo vedeti, kako uporabljati medije, da novinarji družb, kot je Time Warner/HBO, ne bodo razkrivali dokumentov, v katerih so dokazi, kako vse dejavnosti in poravnave v povezavi s pedofilijo neposredno vodi Vatikan. Moral bo znati poskrbeti, da suverene vlade ne bodo grozile cerkvi (in njenemu kopičenju investicij), njeni diplomatski imuniteti in statusu davčne izjeme, na podlagi katere ji ni treba plačevati davkov.

Novi papež bo moral razumeti, da v času sodobnih tehnologij, spoved in pedofilske mreže niso več najbolj stroškovno učinkovite poti za gradnjo močnega globalnega sistema kontrole. To pomeni, da bo moral dovolj dobro poznati tehnologije, da bo vedel, kako cerkvene mreže zaščititi pred napadalnimi tehnologijami konkurenčnih mrež, ki si prizadevajo vzpostaviti alternativna omrežja za kontrolo mrež in s tem povezanim pranjem denarja. Zaradi novih tehnologij in zmanjševanja prihodkov lokalnih cerkva in župnij se namreč ljudje, ki imajo ustrezno znanje, že selijo h konkurenci, razlaga Catherine Austin Fitts.

Novi papež bo tudi moral najti poti, da bo zajezil širjenje vpliva islama brez, da bi mu pri tem morale pomagati ZDA s svojimi vojaškimi intervencijami in tajnimi službami, zaradi česar jim grozi bankrot. Bolj odprt bo moral biti do žensk, manjšin, istospolno usmerjenih ljudi, ljudi vseh ras in veroizpovedi in jim omogočiti večje vključevanje. Dovoliti bo moral kontrolo rojstev, evtanazijo, z eno oko zamižati glede splava in raziskav matičnih celic.

Na zunaj bo moral biti odprt, toda hkrati bo moral skrbeti, da bo vatikanska knjižnica, kjer so zbrani podatki, kdo in kaj v resnici vodi svet, kdo onemogoča razvoj tehnologij, podatki o vatikanskih nepremičninskih in investicijskih holdingih, ostala zaprta kot doslej in še bolj.

Vatikan zdaj potrebuje papeža, ki bo fotogeničen in bo dober govornik. Podpirati bo moral gospodarske izzive, ki so konkurenca sistemom za tiskanje denarja, obresti, ki jih pobira Vatikan od nepremičnin v Evropi in Ameriki, bo moral znati uporabiti za novo rast nepremičninskih trgov. Pridobiti bo moral na svojo stran milijone nesrečnih ljudi, ki izgubljajo zaposlitev zaradi uporabe novih robotov in tehnologij. Nadaljevati bo moral s podporo centralizirani kontroli nad vodo, semeni in oskrbi s hrano, podpirati urbanizacijo in privabiti ljudi, ki so se prisiljeni seliti v urbana središča, da bodo prevzeli rimskokatoliško vero. In razumeti bo moral, kdo je šef in da to ni on.

»Mlajši multikulturni predsednik ZDA (Obama) je bankam zagotovil 27 tisoč milijard dolarjev daril in poskrbel za razpad civilizacije, a ne? Z mlajšim in prijetnejšim obrazom osvaja in zmanjšuje število prebivalcev v Afriki, a ne? Podpisal je patriotski zakon (Patriot Act), ki omogoča pobijanje Američanov in trajno mučenje? Zakaj ne bi mogli za papeža dobiti nekoga enakega? Denar potrebuje papeža, ki twita,« navaja Catherine Austin Fitts.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.