Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 9  |  Dva leva

Po gospodarju še »gazda«?

(Čakajoč na novo vlado)

»Vidim se kot operativec med vlečnimi konji bodoče vlade … Treba je iti na teren, Slovenija potrebuje operativce, države ne morejo več voditi profesorji. … Moram biti v prvi vrsti, ob sebi hočem imeti najboljše strokovnjake. … Slovenija potrebuje ’gazdo’, človeka, ki je sposoben sprejemati odločitve. Razvojno politiko morajo voditi ljudje, ki so že nekaj naredili.«
— Gašpar Gašpar Mišić napoveduje ero novega gospodarja (Finance, 25. 2. 2013)

»Na katerih volitvah že je bil izvoljen Odbor za pravično in solidarno družbo, da postavlja ultimate neposredno izvoljenemu predsedniku RS?«
— Tako se v tvitu sprašuje Ljubica Jelušič, ki ni bila izvoljena v DZ, ampak je vstopila vanj kot nadomestna poslanka

Kdor ima še toliko trpežen želodec, da lahko spremlja zadnja govorjenja in tvitanja Janeza Jaše, lahko ugotavlja, da odhaja tako, kot je politično živel. Namreč grobo, arogantno, poln podtikanj, laži, falsificiranj. Le da v zadnji fazi niso na tapeti direktni nasprotniki, verjetno sovražniki, ampak dovčerajšnji partnerji. Na predsednika Državljanske liste je nalepil etiketo »virantovanja«, od korektnega Žerjava se je poslovil kar s tvitom (»Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.«). Torej, Janša je imel v svoji vladi najslabšega ministra vseh časov, in to je obelodanil takrat, ko sta se razšla.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.