, 19:45  |  Kultura

Prodnik privatiziral javni zavod

Igor Prodnik filmarjem prepovedal vstop v prostore Viba filma

Veliki privatizator Igor Prodnik.

Veliki privatizator Igor Prodnik.
© Miha Fras

Novi direktor Viba filma Igor Prodnik je danes popoldne filmskim delavcem prepovedal vstop v prostore Viba filma, na spletni strani poroča Dnevnik. Filmarji, ki nasprotujejo imenovanju Prodnika na čelo Vibe, naj bi imeli v prostorih redni sestanek civilne iniciative, Prodnik pa je s pomočjo varnostnikov onemogočil vstop vsem filmarjem. V prostore niso smeli vstopiti niti ljudje, ki imajo v zgradbi Vibe svoje prostore. Filmarji so nato sestanek civilne iniciative preselili v bližnji lokal.

Imenovanje Prodnika na mesto direktorja Vibe je med filmarji povzročilo veliko razburjenja, saj naj bi bil Prodnik v strokovni javnosti znan po svojem razdiralnem upravljanju filmskih zadev, ko je med letoma 2005 in 2009 opravljal funkcije generalnega direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo, predsednika nadzornega sveta in v. d. direktorja Filmskega sklada RS ter predsednika sveta javnega zavoda Filmski studio Viba film. Razburjenje še traja, Prodnikova neprimernost tudi ... (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.