|  Družba

22. Slovenski oglaševalski festival

Svoja vrata v Portorožu danes odpira že 22. Slovenski oglaševalski festival (Sof). Osrednji dogodek slovenske oglaševalske stroke bo letos posvečen navdihu. Danes zvečer bodo v Portorožu podelili nagrade Effie 2012 za tržno komunikacijsko učinkovitost. V treh dneh se bodo v okviru kongresnega progama zvrstile številne razprave in predavanja.

Festival, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica, je letos razširil svoj program z že dvanajsto tekmovalno skupino - mediji. Strokovna žirija bo v njej nagrajevala kreativno izrabo medijskega kanala in medijskega spleta ter inovativno implementacijo medijskih strategij.

V kongresnem programu bo tokrat med drugim govora o novih medijskih trendih, izzivih, ki jih ponuja družbeni razvoj, inovacijah in kreativnosti. Festival se bo dotaknil tudi aktualne problematike medijev, regulacije oglaševanja in varstva osebnih podatkov. Na pogovorih bo gostil direktorja Sarajevskega filmskega festivala Mirsada Purivatro v četrtek, v petek pa slovenskega izumitelja Petra Florjančiča.

Sof se bo sklenil s slavnostno prireditvijo in podelitvijo nagrad v petek zvečer. Predstavniki Slovenske oglaševalske zbornice bodo tako tudi letos podelili stanovski nagradi oglaševalec leta 2012 in oglaševalska osebnost. Priznanji bosta prejeli najboljši produkcijski hiši filmskih in radijskih oglasov. Poleg tega bodo podelili še zlata priznanja in velike nagrade za vse tekmovalne kategorije in skupine ter razglasili znamko in agencijo leta. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.