Monitor s prenovljeno spletno stranjo

2013

2013

Revija Monitor ima popolnoma prenovljeno stran. Je treba na to še kaj reči? V resnici, da. Monitor je bil prva slovenska revija, ki je imela tudi svojo »elektronsko izdajo«; takrat, leta 1992, še v obliki elektronske oglasne deske, BBS. Monitor BBS je bil komunikacijska povezava z bralci (elektronska pošta v okviru omrežja Adrianet), kamor smo lahko odlagali preizkusne programe, ki smo jih za bralce (in članke) zbirali v uredništvu.

1995

1995

Z nadgradnjo programske opreme na Wildcat BBS smo oglasno desko spremenili v »spletno stran«, ki je bila še vedno dosegljiva le prek modemov, in na njej ponudili tudi sveže novice iz računalništva, ki so bile takrat običajnim »deskarjem« veliko teže dosegljive kakor danes.

1998

1998

Naslednja nadgradnja nas je vodila na Lotus Notes (Domino), ki je tekel v Oknih, po nekaj letih tlake z njim pa smo se odločili za sistem, ki je bil večinoma razvit le za nas in je tekel v Linuxu. Uporabljali smo ga celih osem let, do včeraj. Dolgo, predolgo, kot ste nas mnogi že večkrat opozorili. Z leti smo mu sicer dodajali nove sklope (MonitorTV, blog) in nekoliko spreminjali podobo, vendar je osnova ostala enaka. Z leti je postala spletna stran počasna in za današnje razmere nepregledna.

2004

2004

2004

2004

2006

2006

Nova spletna stran spet teče v Oknih, spodaj ležeči sistem pa je spet bolj ali manj napisan posebej za nas oz. našo založniško hišo – na njem že nekaj časa teče spletna stran Mladine, pa tudi naše sestrske publikacije MonitorPro. Cilj prenove je poenostaviti in pohitriti navigacijo, prevetriti podobo in »mreženje« v vse smeri, od člankov in sklopov do avtorjev in nazaj do ključnih besed oz. oblaka besed. Upamo, da nam je uspelo.

In ključna novost nove spletne strani revije Monitor? Uvedli smo možnost spletne naročnine, s katero bo mogoče novo številko na spletu brati že isti dan kot »na papirju« in iPadu (v aplikaciji Trafika).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.