, 10:20  |  Politika

Črna gradnja Vitoslava Türka

Tukaj naj bi stalo gospodarsko poslopje, vredeno 1882 evrov

Tukaj naj bi stalo gospodarsko poslopje, vredeno 1882 evrov
© RTV SLO

Hiša začasnega vodje Elektra Slovenije (Eles) in vidnega člana SDS Vitoslava Türka v Seči stoji na kmetijskem zemljišču in je črna gradnja, je poročala TV Slovenija. Gre za del posestva družine Türk, vrednost obeh objektov z zemljiščem vred pa po oceni geodetske uprave znaša le 1832 evrov.

Na kmetijskem zemljišču je 380 kvadratnih metrov velika vila v lasti ljubljanskega podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Türka, ter tudi hiša zakoncev Vitoslava in Metke Türk, ki sta po navedbah televizije črni gradnji.

Na zemljišču je pred desetletjem in več stal steklenjak, nato pa je prejšnja lastnica zaprosila za gradnjo sušilnice sadja. Načelnik uprave enote Piran Ivan Seljak je za TV Slovenija povedal, da je bilo leta 2002 izdano gradbeno dovoljenje za gospodarsko poslopje. Drugih zahtev za poseg na teh parcelah pa ni bilo vloženih.

Na teh zemljiščih bi smel torej stati le gospodarski objekt, pa še ta skoraj 100 kvadratnih metrov manjši, je poročala televizija. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.