, 12:50  |  Politika  |  Upor

1. slovenski punt: Demonstracije pred RTV SLO, MOL in DZ

Tolminski punt

Tolminski punt

Na Facebook strani 1. slovenski punt so za danes napovedali demonstracije, ki se bodo začele ob 15.00 pred stavbo RTV Slovenija, nadaljevale pred mestno hišo in končale pred državnim zborom. Kot so zapisali na strani, bo to neodvisen, nezmanipuliran punt vseh lojalnih slovenskih državljanov proti vsem skorumpiranim političnim in gospodarskim kvazielitam. Protest bo potekal na 300. obletnico tolminskega punta, še opozarjajo.

Zahteve 1. slovenskega punta so:

1. RTV SLO je javni medij, v lasti državljanov. Kot tak ne sme več prikrivati informacij, manipulirati s podatki ali celo širiti laži, kar počne v korist sedanjih političnih elit. Če se hoče kdo od zaposlenih iti politični aktivizem, naj to počne v privatnih medijih. Prikrivanje tega, da obstajajo alternative sedanjim kvazi elitam in vzdrževanje sedanjega stanja s strani medijev škodi celi državi, še posebej pa večini državljanov, ki jim jemlje pravico do poštenega informiranja. RTV SLO je v lasti državljanov, zato mora začeti služiti državljanom.

2. MOL še vedno vodi oseba, za katero pooblaščene osebe javno ugotavljajo, da je vpletena v korupcijo, nepotizem in klientelizem, morda tudi v organiziran kriminal narko-mafije. Ista oseba nam je postavila marionetno vlado, ki bo potopila državo v bankrot, hujši od grškega. Zato zahtevamo, da se g. Janković takoj in nepreklicno trajno umakne iz vseh političnih in upravnih funkcij in s tem odpre možnost, da se začne zdraviti našo državo. Njegovo ravnanje direktno siromaši celo državo, soustvarja revne in lačne ter onemogoča izhod iz krize. Zato za naše zahteve ni alternativ, samo takojšno in celovito upoštevanje.

3. PARLAMENT nam vsem kroji usodo, vpliva na kvaliteto in bogastvo naših življenj. Parlament je naša last, last ljudstva, politične elite so nam ga samo zasedle in ukradle. Zahtevamo odhod vseh političnih elit, kamor štejemo večne poslance, ki se samo sprehajajo od stranke do stranke, kmot tudi večne stranke, ki na vrh strankarskih list, po sistemu negativne selekcije, postavljajo najbolj ubogljive in najbolj nesposobne ljudi. Vsi ti v parlamentu so danes del problema in ne del rešitve.

Zato zahtevamo takojšnje nove, neposredne volitve poslancev, brez strankarskih list. Elite imajo priložnost prvič v življenju nekaj narediti za narod, sprejeti zakon o neposrednih volitvah in razpustiti parlament, ljudi pa poklicati na predčasne volitve.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.