|  Družba

Razpis za Proglas: Voda

Mladina za svojo prvo notranjo stran Proglas objavlja razpis na temo VODA

Da je voda naravni vir, ki mu zaradi onesnaževanja okolja in rasti svetovnega prebivalstva ne napovedujejo najboljših časov, je znano. Zanjo naj bi se v prihodnje bile vojne. Ena od njih po tihem že poteka, v Afriki se velesile bolj kot za druge naravne dobrine bojujejo prav za vodo. Pri nas pa je zadnje tedne veliko prahu dvignila direktiva o koncesijah, s katero se po mnenju nekaterih pripravlja podlaga za privatizacijo voda po vsej v EU. Janševa vlada je v imenu Slovenije direktivo podprla brez javne razprave. Mi jo začenjamo na strani, namenjeni Proglasu. Mladina pri tem zagovarja pravico do čiste pitne vode za vse in ohranitev vode kot temeljne človekove pravice.

K sodelovanju na razpisu vabimo vse, ki jih tema zanima.

Rok za oddajo: 20. 5. 2013

Naslov:
Mladina (Proglas),
Dunajska 51,
1000 Ljubljana

Materiali za oddajo:
-A4 z barvnim odtisom predlagane rešitve;
-JPG višine 800 pik;
-kontaktni podatki enega od avtorjev rešitve (št. mobitela in e-naslov).

Najboljše rešitve bo izbrala žirija v sestavi Matevž Medja, Radovan Jenko in Robert Botteri. Za objavo v junijskih številkah Mladine bodo izbrani prijavitelji po navodilih pripravili še gradivo za tisk. Vse prejete rešitve bodo na spletni strani www.mladina.si/proglas objavljene predvidoma julija.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.