BrezUp

Spoštovani,

nekdanji predsednik stranke Zares g. Gregor Golobič se je odzval na moj zapis v članku, da se je njegova stranka na čelu s tedanjim gospodarskim ministrom Matejem Lahovnikom bojevala zoper tajkune, zaradi česar so v bankah dobesedno zmrznili in se niso več upali kreditirati s strani politike izpostavljenih podjetij, ne glede na njihove poslovne rezultate.

Gregorju Golobiču naj odgovorim z njegovimi besedami na 6. konvenciji stranke Zares, v Ljubljani, 15. oktobra 2011:

»Namesto da bi, tako kot vse ostale parlamentarne stranke, ostali pri prazni retoriki o tem, kako smo proti takšnemu kreditiranju, smo zahtevali prekinitev kreditiranja tajkunov in zamenjavo uprave NLB, ki jih je – potem ko so izmozgali svoja podjetja – še naprej želela vzdrževati na stroške davkoplačevalcev. Morali smo zagroziti z izstopom iz vlade, da smo zmagali. Smo pa za to zmago – zmago 99 odstotkov proti 1 odstotku – plačali visoko ceno. Sprožena je bila afera, s katero se je diskreditiralo mene in s katero se vztrajno diskreditira stranko.«

Z enako retoriko so se mediji ob aferi, ki jo je Golobič izpostavil na omenjeni konvenciji, potem spravili na družbo Ultra, samo zato, ker je bil Golobič solastnik ene izmed njenih družb. In družba Ultra se je znašla pred enakim problemom kot podjetja, ki jih omenjam v članku, pa zato ni bilo nobenih poslovnih razlogov.

S pozdravi,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.