, 10:45  |  Družba

Rezultati razpisa za Proglas: Voda

Mladina za svojo prvo notranjo stran Proglas objavlja razpis na temo VODA. Tule so rezultati

Naravni vir, ki mu zaradi onesnaževanja okolja in rasti svetovnega prebivalstva ne napovedujejo najboljših časov.

Naravni vir, ki mu zaradi onesnaževanja okolja in rasti svetovnega prebivalstva ne napovedujejo najboljših časov.
© Arhiv Mladine

Da je voda naravni vir, ki mu zaradi onesnaževanja okolja in rasti svetovnega prebivalstva ne napovedujejo najboljših časov, je znano. Zanjo naj bi se v prihodnje bile vojne. Ena od njih po tihem že poteka, v Afriki se velesile bolj kot za druge naravne dobrine bojujejo prav za vodo. Pri nas pa je veliko prahu dvignila direktiva o koncesijah, s katero se po mnenju nekaterih pripravlja podlaga za privatizacijo voda po vsej v EU. Janševa vlada je v imenu Slovenije direktivo podprla brez javne razprave. Mladina, ki zagovarja pravico do čiste pitne vode za vse in ohranitev vode kot temeljne človekove pravice, je razpravo začela na strani, namenjeni Proglasu.

Na natečaj za Proglas je prispelo 98 prijav. Žirija v sestavi Matevž Medja (gigodesign), Radovan Jenko (ALU) in Robert Botteri (Mladina) je za zmagovalno izbrala delo »Čista voda« agencije New Moment Y & R, tesno ji sledi rešitev »Pitna voda« Blaža Razpotnika, njej pa »Moja voda« Tanje Semion in Marina Šantića, »Distribucija vode« Marka Prelca in »Segmentacija« Neže Pavlovčič, Roberta Bohinca in Dejana Miletiča iz agencije Mayer McCann. Ta in vsa druga dela, prispela na natečaj, bodo predvidoma julija dostopna na Mladinini spletni strani. Izbranim iskreno čestitamo, drugim se zahvaljujemo za sodelovanje!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.