, 18:00  |  Politika

Frančišek razkril vatikanski 'gejevski lobi'

Papež priznal obstoj "gejevskega lobija" v Vatikanu

Papež Frančišek je priznal obstoj gejevskega lobija znotraj vatikanske skrivnostne kurije, so danes poročali verski mediji. 76-letni papež je prejšnji teden na avdienci s pripadniki latinskoameriške in karibske konfederacije vernikov še dejal, da so v kuriji sicer nekateri pravi svetniki, a da obstaja tudi tok korupcije. "Krožijo tudi govorice o gejevskem lobiju. In te so resnične, saj obstaja," je dejal Frančišek.

Argentinski papež si je kot ključni del svojega papeževanja postavil reformiranje rimske kurije, ostro kritizirane in skrivnostne vodstvene organizacije Rimskokatoliške cerkve, a je priznal, da bo to težko. "Reform ne morem izvesti sam," je dejal papež. Ravno zato bo to nalogo izvedla komisija osmih kardinalov iz celega sveta, ki jih je Frančišek imenoval aprila, da bi mu pomagali voditi Cerkev. Kardinali naj bi se prvič sestali oktobra. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.