Peter Petrovčič  |  foto: Borut Peterlin

 |  Mladina 24  |  Politika  |  Intervju

Napoved vodje opozicije, da bo uporabil vsa politična sredstva, je pritisk na pravosodje, je nespodobna grožnja, ki pomeni pritisk na odločevalce v odprtem kazenskem postopku.

Dr. Zvonko Fišer: »Zelo bom pozoren na znake tega, da bi začela politika soditi na ulici. To bi me hudo skrbelo. Še več, tega ne bom dopustil.«

generalni državni tožilec

Politika od pravosodja ves čas deklarativno zahteva pospešen boj proti gospodarskemu kriminalu. A bolj ko padajo glave nekdanjih velikih gospodarstvenikov in najvišjih politikov, bolj politika pritiska na tožilstvo oziroma njegovega šefa Zvonka Fišerja. On pa verjame, da bodo tožilci z dobrim delom nadaljevali in da se bo kdo od pristojnih nosilcev politične moči vendarle oglasil, kadar bo pravosodje napadeno, ker nekomu pač ne bi bila všeč razsodba.

V primeru Tovšak ste našli dve napaki. Tiste, ki vam jo je očital pravosodni minister Pličanič, pa ne. Se pravi, da je bila Tovšakova predolgo v priporu in da je bila tudi obtožnica vložena prehitro, ne pa prepozno. Podobno, kot je dognalo sodstvo. Sledili so komentarji, da se pravosodni funkcionarji norčujejo iz ljudi in ministra …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.