Tjaša Zajc

 |  Mladina 25  |  Politika

(Ne)javna televizija

Zaradi kritičnega poročanja o Janši bi podmladek SDS javno televizijo spremenil v komercialno

Potem ko so v Grčiji ukinili javno televizijo, se je podobna zamisel konec prejšnjega tedna porodila tudi podmladku SDS – Slovenski demokratski mladini. Sprejeli so resolucijo o delovanju RTV Slovenija, v kateri novinarjem očitajo nestrokovnost. Razlog: že več let naj bi neobjektivno poročali o stranki SDS in njenem predsedniku Janezu Janši, hkrati pa »s političnimi subjekti, ki so nasproti Janezu Janši in SDS, ravnajo prizanesljivo«. Podmladek je pripravil predlog za spremembo delovanja javne televizije. Odpravili naj bi prispevek za RTV, televizija pa naj bi se po njihovem »financirala izključno s strani politične opcije, ki naj bi ji bila javna televizija bolj naklonjena«. Oziroma bi javno televizijo spremenili kar v komercialno in naj se »tako kot se morajo ostali – sami znajdejo na trgu. To bi bil najboljši pokazatelj, kakšno gledanost in poslušanost ima RTV SLO in kako ljudstvo podpira njen program,« so zapisali.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.