|  Svet

Mandela še naprej v kritičnem stanju

Nekdanji južnoafriški predsednik Nelson Mandela ostaja v kritičnem stanju, je danes sporočil predsednik države Jacob Zuma. Kot je poudaril, zdravniki v bolnišnici v Pretorii počnejo vse, kar je v njihovi moči, za čim boljše počutje 94-letnega Mandele. Ta se že več ko dva tedna zdravi zaradi ponavljajoče pljučnice.

Zuma je javnost o poslabšanju zdravstvenega stanja ikone boja proti apartheidu obvestil že v nedeljo, potem ko je Mandelo obiskal v bolnišnici. Več o njegovem zdravju ni želel razkriti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Je pa svoje rojake pripravil na najhujše, ko je dejal, da bi "vsi morali sprejeti dejstvo, da je Madiba sedaj star". "Kar moramo storiti kot država, je, da molimo zanj, molimo, da bo okreval," je dejal Zuma v Johannesburgu.

Mandela je zaradi pljučnice v bolnišnici že drugič v zadnjih dveh mesecih. Po navedbah zdravnikov so njegove težave s pljuči povezane z nezadostno zdravljeno tuberkulozo, za katero je zbolel v času, ko je bil 27 let zaprt zaradi boja proti apartheidu. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.