Aleksandra Bikić

, 12:20  |  Politika

Hotela K4 najverjetneje ne bo

Odprto ostaja, kam gre 9.000 evrov

Zbiranje podpisov za razpis referenduma

Zbiranje podpisov za razpis referenduma
© Uroš Abram

Danes poteka drugi dan tridnevnega referenduma o predlogu investicije v hotelsko dejavnost ŠOU. Vse kaže, da hotela K4 ne bo, saj je volilna udeležba zelo nizka. Včeraj se je referenduma udeležilo približno 120 študentov, tudi danes je obisk slab.

Včeraj je direktor ŠOU Andrej Klasinc dejal, da bo ob prenizki udeležbi obveljal sklep o potrditvi naložbe v hotel, vendar to ne drži. Glede na statut ŠOU je predlog sprejet samo, če se referenduma udeleži petina študentov, so njihove volilnice veljavne in je z večino predlog sprejet. Ker se referendumsko vprašanje glasi »Ali podpirate investicijo v hotelsko dejavnost, ki jo je potrdil Študentski zbor ŠOU v Ljubljani dne 16. 5. 2013?«, nesprejet referendum pomeni, da so študentje proti. Klasinc je za STA potrdil, da v ŠOU tudi sicer razmišljajo o opustitivi zamisli o hotelu.

Z verjetnim koncem ideje o hotelu K4, pa še niso razrešene vse težave, ki jih ima ŠOU z referendumom. »Problem je, da zaenkrat še ni znano, kam gre vseh 12.000 evrov, namenjenih referendumu,« opozarjajo na Iskri. Hostes, katerim bi naj ŠOU namenil 4.000 evrov, včeraj in danes v bližini volišč ni bilo videti, prav tako po navedbah Božidarja Kolarja iz skupine Iskra ni majic, za katere so namenili 5.000 evrov. Preostalih 3.000 evrov je namenjenih izvedbi referenduma.

Kljub temu, da se je ŠOU zaradi varčevanja odločil za samo eno volišče, ostaja odprto, kaj se bo zgodilo z 9.000 evri, namenjenih promoviranju referenduma, a jih očitno niso porabili niti za hostete niti majice. Ker v ŠOU nimajo sprejetega splošnega volilnega molka, so lahko sprejeli ukrepe za promocijo referenduma v času volitev. Kot pravijo, je njihov namen »spodbujanje študentov k participaciji«, vendar je v času počitnic nemogoče pričakovati udeležbo petine študentov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.