Borut Mekina

 |  Mladina 29  |  Politika

Brat bratu

Rajko Janša in Janez Janša sta pod drobnogledom zaradi pranja denarja prek Luksemburga v višini več kot dva milijona evrov. Posrednik je bil Franci Zavrl, denar pa je nakazala DZS.

Rajko Janša na bratovi poroki julija 2009. Nekaj dni prej je Rajko Janša Urški Bačovnik Janša nakazal 31 tisoč evrov za nov avto.

Rajko Janša na bratovi poroki julija 2009. Nekaj dni prej je Rajko Janša Urški Bačovnik Janša nakazal 31 tisoč evrov za nov avto.
© Denis Sarkić

Januarja letos so na sestanek v Slovenijo prišli finski kriminalisti. Prišli so še zadnjič pred slovensko razsodbo v zadevi Patria. Med njimi je bil tudi glavni finski inšpektor, vodja preiskave o Patrii, Kaj Erik Björkqvist. S kolegi iz Slovenije, med drugim tudi s tožilcem Boštjanom Lamešičem, pomočnikom slovenskega glavnega tožilca v tej zadevi, Andreja Ferlinca, so se sestali nekaj deset metrov stran od notranjega ministrstva, na drugi strani Slovenske ceste, v baru Holidays Pub. Björkvist je pred sestankom slovenskim kolegom izročil še zadnje podatke – dokumente –, shranjene na zgoščenki. Nato so šli v bar. In medtem ko so lučaj od slovenskega notranjega ministrstva sestankovali borci proti organiziranemu kriminalu iz južne in severne Evrope, je tožilcu Lamešiču izpod mize, torej izpod nog omenjenih gospodov, nekdo ukradel aktovko. Z dvema mobilnima telefonoma, z iPadom in zapiski iz zadeve Patria.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.