, 22:30  |  Svet

Fantek je!

Kate Middleton povila dečka

Soproga britanskega princa Williama, Kate Middleton, je danes v Londonu rodila dečka, so sporočili z britanskega dvora. Prestolonaslednik, katerega ime še ni znano, je težak 3,8 kilograma, oba s kraljevsko mamo pa sta zdrava. Prince William in Kate Middleton, ki se ponašata z naslovom vojvoda in vojvodinja Cambridgea, sta se poročila aprila 2011 in od takrat naprej je naraščalo napeto pričakovanje kraljevskih potomcev. Nosečnost vojvodinje je bila oznanjena decembra lani, v bolnišnico Sv. Marije v središču Londona pa so jo na rojevanje sprejeli v ponedeljek zjutraj.

Rojevanje vnuka pokojne princese Diane in princa Charlesa je potekalo precej dolgo, vse do 4.24 po krajevnem času. Vmes so padale stave o spolu otroka, kajti Kate je povedala, da ga ne pozna. Tisti, ki so stavili na fanta, bodo zaslužili, saj je bila večina stav v korist deklice. Novico o rojstvu je navdušeno pozdravilo tisoče kraljevskih podložnikov, ki so drli pred vrata Buckinghamske palače. Iz sveta bodo sedaj začele deževati čestitke z najboljšimi željami. Prvo je poslal premier David Cameron. Kraljica Elizabeta II je navdušena nad pravnukom, prav tako tudi princ Charles nad vnukom.

Vesel je seveda tudi princ William, ki je bil prisoten pri porodu in bo dva tedna užival v očetovskem dopustu. Princ dela kot pilot helikopterja v kraljevih zračnih silah. Pred bolnišnico vztraja armada novinarjev, ki čakajo na ponovitev leta 1982, ko sta Charles in Diana prinesla pokazat svojega novorojenega sina Williama pred isto bolnišnico. Z rojstvom moškega potomca je rešeno tudi vprašanje kraljevske sukcesije. Na krono v prvi vrsti čaka princ Charles, sledi princ William, tretji pa je sedaj novorojenček. Če bi se rodila deklica, bi jo lahko preskočil morebitni nov moški potomec. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.