Urša Turk

, 10:05  |  Kultura

Mednarodni festival Mladi levi 2013 v Bunkerju

Mednarodni festival Mladi levi

Mednarodni festival Mladi levi
© SlovenijaInfo

Zadnjih 10 dni avgusta bo zavod Bunker že šestnajsto leto zapored organiziral Mednarodni festival Mladi levi. Gre za dogodek, na katerem se bodo zbrali odrski ustvarjalci z vseh koncev sveta. Med 22. avgustom in 1. septembrom se bodo na prizoriščih kot so amfiteater Muzejske ploščadi na Metelkovi, park Tabor, Stara mestna elektrarna, Dijaški dom Tabor, Gledališče Glej in Trubarjeva hiša literature odvijale gledališke in plesne predstave, koncerti, predstave sodobnega cirkusa, instalacije, mogoče se bo udeležiti intervjujev in razprav.

Vstopnine za ogled programa ni, prav tako pa je brezplačno varstvo otrok, za katerega bo med dogodki poskrbljeno. Predstava z naslovom Dancing With The Sound Hobbyist, ki bo po današnji otvoritvi prva na sporedu letošnjega festivala, združuje belgijsko rock skupino Zita Swoon Group s Simonom Mayerjem, plesalcem skupine Rosas ter ustvarja dialog med plesom in glasbo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.