Urša Turk

, 09:00  |  Kultura

Koprski koncert Srečne mladine ob 20. obletnici skupine

Srečna mladina

Srečna mladina
© mtv.si

Danes, 23. avgusta, bo Pub 33 v Kopru rezerviran za koncert skupine Srečna mladina. Glasbena skupina, poimenovana po skladbi Nietov, letos praznuje 20. obletnico nastanka, kar je poleg izida novega albuma Navajeni na šok tudi razlog za današnji koncert. Od ustanovnih članov je del zasedbe le še Vlado Mihajlovič (kitara, vokal), poleg njega pa bodo na odru še Andrej Zavašnik (bobni, tolkala, vokal), Peter Dekleva (kitara, vokal) in Gašper Gantar (bas, vokal).

Vzporedno z menjavanjem članov se je spreminjal tudi njihov glasbeni žanr; sprva so igrali punk, nato pa dodali tudi primesi rocka in popa. Skupina je v 20 letih delovanja izdala šest albumov, prejela več nagrad in priznanj ter sodelovala z domačimi in tujimi kulturnimi ustvarjalci z vseh področij. Kot predskupina bo nastopil slovaški alter rock bend Chiki Liki Tu-A, s katerim so sodelovali že večkrat.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.