Urša Turk

 |  Kultura

Hvalnica jajcu ali raziskovanje razmerja med objektom in filmsko podobo

© www.putrih.net

Med 27. 8. in 16. 9. bo v Centru in Galeriji P74 v Ljubljani na ogled razstava Tobiasa Putriha Hvalnica jajcu. Izhaja iz fotogramov, ki so nastali pred nekaj leti, na podlagi katerih bo Putrih razvil kratek film. Poleg slednjega in fotogramov bo razstavil tudi geometrično keramično skulpturo. Značilnost njegovih zadnjih projektov je raziskovanje razmerja med objektom in filmsko podobo, zanima ga zamik in napetosti, ki se ustvarijo v tem razmerju. Pred otvoritvijo, ob 18.30, se boste z umetnikom lahko tudi pogovarjali.

Tobias Putrih se je rodil leta 1972 v Kranju. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in študiral na Kunstakademie Duesseldorf v Dusseldorfu. Živi v Cambridgeu, Massachusetts v ZDA, v zadnjem desetletju pa aktivno sodeluje na razstavah doma in v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim nagrado Prešernovega sklada (2009) in Župančičevo nagrado (2012).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.