Urša Turk

, 11:10  |  Kultura

Kulturno dogajanje v okviru Festivala Sanje v Medani

Sanje v Medani 2013

Sanje v Medani 2013
© Arhiv Mladine

V okviru Festivala Sanje, ki ga istoimenska založba organizira že enajsto leto zapored, se bo med 28. in 30. avgustom nekaj kulturnih dogodkov zvrstilo tudi v Medani. V rojstnem kraju pesnika Antona Gradnika se bo v danes, 29. avgusta, moč udeležiti literarnih večerov Gorana Vojnovića, avtorja znanih knjig Čefurji raus in Jugoslavija moja dežela ter Stanke Hrastelj, večkrat nagrajene pesnice in pisateljice.

Sledila bosta koncerta Darka Nikolovskega in Janija Kovačiča. Naslednji dan bosta na sporedu literarna večera Avstralca Davida Brooksa in Prekmurca Dušana Šarotarja, ki jim bodo sledili koncerti Zvezdane Novaković, Trkaja ter Matije Solca s HISTeRIA Džem KonceRtrat.

Zaključek festivala bo predstavljal pesniško-glasbeni performans vsestranske umetnice Svetlane Makarovič s štirimi solisti Madžarskega nacionalnega ciganskega orkestra Sánta z naslovom Dôber večer, sosedovi, ko bo mogoče slišati tako najbolj znane ciganske melodije, kot tudi klasično glasbo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.