Samovoljna uzurpacija

V pamfletu z naslovom Samovoljna uzurpacija avtor Bernard Nežmah med drugim piše tudi o nedavnem obisku ministra za obrambo Romana Jakiča v Azerbajdžanu, pri čemer je navedel, »da se je po poročilih azerbajdžanskih medijev izkazalo, da je delegacijo v resnici vodil ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je med drugim vodil pogovore tudi s tamkajšnjim obrambnim ministrom,« kar ne drži.

Dejstvo je, da je ministra za obrambo Romana Jakiča na delovni obisk povabil azerbajdžanski obrambni minister Safar Abiyev. Program obiska ministra Jakiča je pripravilo Ministrstvo za obrambo, izhodišča za njegovo udeležbo pa je potrdila Vlada Republike Slovenije na seji 27. avgusta 2013. Na delovnih pogovorih med obrambnima ministroma ljubljanski župan ni bil prisoten, kar je zabeleženo tudi na fotografiji, ki je objavljena na spletni strani Ministrstva za obrambo ob poročilu o ministrovem obisku. Skupni sprejem vodij treh slovenskih delegacij pri azerbajdžanskem predsedniku Ilhamu Aliyevu je potekal skladno s protokolom, ki ga je določil gostitelj.

S spoštovanjem,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.