, 12:45  |  Kultura

Splitski reperski Dječaci v parku Tabor

"Dječaci so rep skupina iz Splita. Dobro repajo, ampak so res debili"

Glasbeni kritiki jih uvrščajo med najbolj kreativne hiphop izvajalce na Balkanu, vendar jih na radiu in na televiziji ne predvajajo pogosto.

Glasbeni kritiki jih uvrščajo med najbolj kreativne hiphop izvajalce na Balkanu, vendar jih na radiu in na televiziji ne predvajajo pogosto.
© djecaci.net

V parku Tabor bo danes ob 20.00 nastopila splitska provokativna rep atrakcija z imenom Dječaci. Vstop bo prost. Hiphop kolektiv 'fantičkov' sestavljajo Vojko Vrućina, Ivo Sivo in Zondo, njihova besedila pa so duhovita, provokativna, zajebantska in predvsem ostra, da o njihovi neposrednosti niti ne govorimo. »Dobro repajo, ampak so res debili«, piše na njihovi pestro informativni spletni strani.

Glasbeni kritiki jih uvrščajo med najbolj kreativne hiphop izvajalce na Balkanu, vendar jih na radiu in na televiziji ne predvajajo pogosto, saj naj bi bili, kot pravijo, njihovi teksti za dlako pretrdi. Še posebej za širšo, k politični korektnosti nagnjeno javnost. Ampak Dječakom kljub temu niti pod razno ne pride na pamet, da bi 'glancali sranja' in se trudili, da bi bili všeč glasbenim urednikom.

7P4KrdJooxk

Jutri bo pa parku Zaključni sejem z garažno razprodajo, zelemenjavo, umetniškim sejmom. Kuhali bodo Trapez, zvečer pa se bodo predstavli glasbeni bendi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.