, 19:15  |  Politika

Medja izpuščen, Jazbec posredno obveščen

Jazbec: Glede Medje bomo počakali na izsledke preiskave

Boštjan Jazbec, guverner Banke Slovenije, Alenka Bratušek, predsednica vlade in Uroš Čufer, minister za finance.

Boštjan Jazbec, guverner Banke Slovenije, Alenka Bratušek, predsednica vlade in Uroš Čufer, minister za finance.
© Borut Krajnc

Banka Slovenije bo počakala na informacije, kakšne so obtožbe ter kako poteka preiskovalni postopek zoper prvega moža NLB Janka Medjo, ki je bil po dvanajstih urah izpuščen iz policijskega pridržanja. Šele nato bodo lahko kaj več povedali o tem primeru, je ob robu izredne seje DZ, na kateri se je razpravljalo o problematiki reševanja zasebnih bank, povedal guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec.

S tem se je odzval na vprašanja novinarjev, če je Medja še primeren za predsednika uprave Nove Ljubljanske banke glede na to, da se je znašel v kriminalistični preiskavi. Kot je pojasnil Jazbec, je bil od 10. ure na izredni seji DZ in je informacije o preiskavi dobil zgolj posredno. Guverner je še dejal, da ni nikoli prišlo do nobene zahteve po zamenjavi predsednika uprave NLB Medje s strani predsednika nadzornega sveta NLB Franceta Arharja, kar so ugibali nekateri mediji. Jazbec je na vprašanje novinarjev, če se mu zdi nenavadno, da aretacija sovpada s sejo DZ o reševanju Probanke in Factor banke, dejal, "da je to treba vprašati koga drugega". (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.