, 15:00  |  Družba

»Arogantnost Alenke Bratušek spominja na superiornost diktatorskih režimov«

Gibanje 29. oktober za konec oktobra napovedalo protest proti vladi

Organizatorji obeh shodov pojasnjujejo, da stanje, na katerega so opozarjali 29. oktobra lani, počasi postaja realnost.

Organizatorji obeh shodov pojasnjujejo, da stanje, na katerega so opozarjali 29. oktobra lani, počasi postaja realnost.
© Arhiv Mladine

Slabo leto dni od protesta proti bančno-politični eliti, ki je potekal 29. oktobra lani, je Gibanje 29. oktober na socialnem omrežju Facebook napovedalo nov protest proti vladi. Ta naj bi potekal 29. oktobra ob 16. uri na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Uro pozneje je podoben protest napovedan na Trgu republike pred DZ v Ljubljani. Udeležbo na mariborskem shodu, ki je na Facebooku napovedan z naslovom Protest proti vladi, je do zdaj potrdilo skoraj 400 ljudi. Udeležbo na shodu, ki naj bi pod enakim naslovom potekal v Ljubljani, pa je do zdaj potrdilo nekaj več kot 50 ljudi.

Organizatorji obeh shodov pojasnjujejo, da stanje, na katerega so opozarjali 29. oktobra lani, počasi postaja realnost, saj "bankirsko-politična elita na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo". Organizatorji premierki Alenki Bratušek, vladi in DZ očitajo arogantnost, ki "spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju".

Pravna država po njihovem prepričanju postaja samo še iluzija, država pa z vedno večjim zadolževanjem, "od katerega ljudstvo nima nič, tone vse globlje in globlje". Zato je "potrebno, da ljudstvo pokaže svojo moč in da opomni poslance in ostale funkcionarje, da delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih", so še zapisali organizatorji. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.