Darja Kocbek

, 08:15  |  Ekonomija

Bivši šef Svetovne banke se vrača v Goldman Sachs

Ameriška velebanka Goldman Sachs je znana po svoji mreži. Bivši zaposleni v tej banki zasedajo pomembna mesta v politiki in gospodarstvu. Sedaj se eden s takšnega mesta vrača nazaj v banko – z dragocenimi informacijami. To je Robert Zoellick, nekdanji prvi mož Svetovne banke, poroča nemški Focus.

Postal bo predsedujoči direktorata za mednarodne svetovalce, ki za poslovne partnerje od Goldman Sachsa po vsem svetu išče priložnosti za posle in investiranje. Preden je leta 2007 postal direktor Svetovne banke je bil Zoellick na Goldman Sachsu namestnik direktorja za mednarodne zadeve.

Focus med nekdanjimi sodelavci Goldman Sachsa navaja sedanjega predsednika Evropske centralne banke (ECB) Maria Draghija, Paula Achleitnerja, predsednika nadzornega sveta Deutsche Bank, Henryja Paulsona, ameriškega finančnega ministra od leta 2006 do 2009, nekdanja evropska komisarja in predsednika italijanske vlade Maria Montija in Romana Prodija, Antonia Borgesa, direktorja Mednarodnega sklada (IMF), pristojnega za Evropo od leta 2010 do 2011, in svetovalca portugalske vlade.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.