|  Družba

Brez hlač na podzemno železnico več tisoč ljudi

Prireditev z naslovom "Brez hlač na podzemno", ki jo je pred 13 leti v New Yorku začela gledališka skupina "Improv Everywhere", je letos potekala v najmanj 60 različnih mestih po svetu. V New Yorku je hladnim temperaturam kljubovalo več tisoč udeležencev, ki so se na koncu zbrali na Union Squareu.

Gledališka skupina Improv Everywhere je prireditev začela kot šokantno potegavščino in to le s sedmimi udeleženci, z leti pa se je razrasla v svetovni fenomen. Uvodoma so bile v New Yorku težave z nepoučenimi policisti, vendar zadnja leta vedo, za kaj gre in udeležence prireditve pustijo pri miru, če le ne slečejo morda tudi spodnjih hlač.

ofYSrHMYGEM

V New Yorku so udeleženci iz različnih delov mesta potovali s podzemno železnico proti Union Squareu, oblečeni v vse drugo razen hlač oziroma krila. Ob tem bi se morali delati, kot da se ne poznajo, dokler ne pridejo do cilja - Union Square, kjer so se pozno popoldne zbrali in se veselili z glasbo ter plesom. Predvsem pa se z veseljem nastavljali profesionalnim in amaterskim fotografom. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.