Borut Mekina

 |  Mladina 6  |  Politika

Pojasnila Björkqvista in Rappeja

Najboljši finski odvetniki proti ne tako uspešnemu tožilcu

Glavni finski inšpektor Kaj Erik Björkqvist: »Ni še konec.«

Glavni finski inšpektor Kaj Erik Björkqvist: »Ni še konec.«

Kaj Erik Björkqvist, glavni finski inšpektor v zadevi Patria, nam je povedal, da se zaveda velikega razburjenja, ki ga je odločitev finskega sodišča povzročila v Sloveniji, »lahko samo rečem, da zgodbe s tem še ni konec, da je, tako kot v operi, treba počakati, da zapoje debela gospa, in lahko rečem samo, da bo zapela«. Finski državni tožilec Jukka Rappe je ta teden s kolegom, okrožnim tožilcem Timom Kokkomäkijem, napovedal pritožbo: »Gre za zapleten primer, v katerem so prevladovali posredni dokazi, zato nas ne preseneča, da želi prvostopenjsko sodišče obtožbe zavreči,« nam je dejal. Zaradi smrti glavnega sodnika pred nekaj meseci je finsko sodišče slovenski proces nedavno ločilo od procesa, ki je tekel v zvezi s podkupovanjem funkcionarjev na Hrvaškem. Rappe je zato povedal, da nekaterih dokazov ni mogel predstaviti in ni mogel zaslišati nekaterih prič, kot je recimo Wolfgang Riedl. Ali bo Rappe v drugo uspešnejši?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.