|  Svet

Snowdnova razkritija imajo svojo spletno stran

© firstlook.org/theintercept

Novinarji, ki jim je nekdanji analitik ameriške nacionalne varnostne agencije NSA Edward Snowden predal zaupne dokumente NSA, so postavili novo spletno stran The Intercept, ki naj bi nadaljevala objavljanje novih razkritij na podlagi Snowdnovih dokumentov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ustanovitelji spletne strani so novinar Glenn Greenwald, raziskovalni novinar Jeremy Scahill ter ustvarjalka dokumentarcev Laura Poitras. V prvem poročilu The Intercepta navajajo, da se je ameriška tajna služba pri izbiri ciljev na napade z brezpilotnimi letali zelo zanašala na rezultate elektronskega nadzora, zaradi česar je prišlo tudi do smrti nedolžnih ljudi.

The Intercept naj bi se v začetku osredotočil na razkritja na temelju Snowdnovih dokumentov, kasneje pa naj bi se osredotočil na raziskovalno novinarstvo. Projekt financira soustanovitelj Ebaya Pierre Omidyar. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.