MLADINA

12. 2. 2014  |  Evropske volitve 2014

Pahor za 25. maj razpisal volitve v Evropski parlament

© Arhiv Evropskega parlamenta

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal odlok, s katerim je za 25. maj razpisal volitve v Evropski parlament. Državna volilna komisija bo s 24. februarjem lahko začela z vsemi pripravami in postopki, ki so povezani z izvedbo volitev.

Kot je ob podpisu odloka poudaril predsednik, je Evropski parlament edina ustanova, ki izraža neposredno politično voljo Evropejk in Evropejcev. Tretjič bodo svoje predstavnike izbirali tudi državljani Slovenije. Prepričan je, da se bo za osem sedežev, kolikor jih pripada Sloveniji, potegovalo veliko število list kandidatk in kandidatov.

Kot je dejal, imajo ljudje 25. maja seveda tudi pravico, da ostanejo doma. Imajo pa možnost, je poudaril, da vendarle na nek način odločijo tudi o naši skupni evropski prihodnosti, ki se mu zdi tudi za prihodnost Slovenije zelo pomembna. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."