|  Družba

Predsednik Borut odhaja na olimpiado

Predsednik bo v Sočiju navijal iz prve vrste.

Topla, domača predsednikova beseda bo slovenskim športnikom na tujem dobro dela...
© Tomaž Lavrič

Ne, ne bo smučal z Mazejevo, ne bo skakal s Prevcem in ne bo s Kopitarjem mlatil po paku. Pa tudi ostalih slovenskih tekmovalcev v najrazličnejših disciplinah na progah in poligonih ne bo bodril s svojo prisotnostjo v popolni športni opravi, kot ste bržčas najprej pomislili. Predsednik republike bo danes odpotoval na zimske olimpijske igre v Soči zato, da si bo od blizu ogledal nekatere tekme, na katerih sodelujejo slovenski športniki, vmes bo skočil še v olimpijsko vas in tam kaj nujnega postoril, morda opral kakšen dres, nabrusil kakšno drsalko ali pa skuhal kakšen krepčilen obrok za naše športnice in športnike...

Udeležba predsednika republike na olimpijskih igrah kakopak predstavlja "predvsem podporo slovenskim zimskim športom in našim odličnim športnicam in športnikom ob njihovih izjemnih uspehih, ki zagotovo še niso zaključeni", so zapisali v njegovem uradu. Predvideno je, da si bo Pahor danes ogledal hokejsko tekmo med Slovenijo in ZDA, se v ponedeljek srečal s slovensko hokejsko reprezentanco, obiskal olimpijsko vas in slovenske športnike ter si ogledal tekmo v biatlonu žensk na 12,5 kilometra in ekipno tekmo v smučarskih skokih, v torek pa si ogledal še ženski veleslalom in finale nordijske kombinacije. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.