Marko Golob

 |  Mladina 13  |  Pisma bralcev

Z Marxom v EU

Spoštovani g. Hanžek,

v svojem pismu Mladini z dne 14.3. ste napisali vrsto “malenkosti” v zvezi z mano, ki so v celoti izmišljene. Prvič, nikoli nisem vodil nikakršnih razgovorov z Vami in še manj, da bi vodil kakršnekoli razgovore z Vašo ali katerokoli drugo skupino v imenu Solidarnosti. Nikoli nisem bil član politične stranke in še manj kandidat za predsednika. Res pa je, da sem Vas bežno srečal na protestu pred Državnim zborom, kjer sva se predstavila, nikoli pa z Vami nisem vodil nikakršnega pogovora. Ne privatnega, ne kot predstavnik kakršnekoli politične stranke. Prav tako je v celoti izmišljena Vaša trditev, da naj bi bil v Solidarnosti zadolžen za energetiko. Kolikor vem, ni in tudi ni bilo v Solidarnosti nikogar , ki bi bil specifično zadolžen za energetiko. Še manj, da bi bil to jaz. Vaše navedbo so tudi tu v celoti izmišljene. Prav tako ni res, da bi Solidarnost povzela moja stališča glede projekta TEŠ6. Tudi tu ste si zadevo v celoti izmislili, v programu Solidarnosti o kakem “Golobovem” stališču glede TEŠ6 ni ne duha ne sluha.

Kar se projekta TEŠ6 tiče, g. Hanžek, dvomim, da lahko midva razpravljava o projektu na istem nivoju. Vsekakor ne na tehnološkem, ne ekonomskem in še manj na področju korupcije. V slabem dvoletnem obdobju svojega dela v AUKN sem skupaj s kolegi vložil več prijav korupcije v gospodarstvu kot vrsta vlad RS pred nami in po AUKN skupaj in prepričan sem, da več kot ste jih Vi vložili v celem svojem življenju. Tudi v zvezi s projektom TEŠ6. Sem pa kadarkoli pripravljen z Vami razpravljati, privatno ali javno, o ekoloških vidikih TEŠ6 in ekoloških vidikih uresničljivih energetskih alternativ. Na osnovi trdih dejstev, ne izmišljotin, polresnic, špekulacij ali ideoloških floskul.

Lepo Vas pozdravljam,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.