|  Politika

Predsednik Pahor na Brezje

© Borut Krajnc

Obisk predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja v slovenskem Marijinem narodnem svetišču Marije Pomagaj ob praznovanju 200-letnice milostne podobe Marije Pomagaj Brezje. Obisk se bo zgodil 23. maja 2014.

Program: 

Predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja bodo ob 17. uri pred baziliko Marije Pomagaj sprejeli patri frančiškani na čelu z rektorjem svetišča p. dr. Robertom Bahčičem in člani odbora, ki pripravljajo praznovanje. Predsednik si bo nato ogledal podobo Marije Pomagaj in prisluhnil nekaterim razlagam o votivnih podobah, oziroma o podobah, ki so jih v zahvalo za uslišane prošnje v baziliko prinesli romarji iz domovine in sveta. Predsedniku države bo po vpisu v knjigo gostov izročena tudi monografija avtorja Jožeta Dežmana z naslovom Marija Pomagaj, ki je izšla ob 200-letnici milostne podobe. Po ogledu v baziliki bo predsednik države spoznal člane samostanske skupnosti. Patri frančiškani, ki za slovensko narodno svetišče skrbijo že od leta 1898, mu bodo predstavili dela, ki so bila opravljena pred in v baziliki v zadnjih letih, zaupali, od kod vse prihajajo romarji ter na kakšen način zanje poskrbijo patri frančiškani. Pred odhodom z Brezij bo predsednik države spoznal še prostovoljce, ki na Brezjah pomagajo ob večjih dogodkih.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.