|  Družba

Monty Python ponovno na odru

Danes se bo v Londonu pričela serija desetih nastopov legendarne skupine Monty Python, pri tem se jim bo kot gost pridružil britanski znanstvenik Spethen Hawking. Njegova vloga zaenkrat še ni znana. O njegovem nastopu je član skupine Eric Idle dejal: "Je velik oboževalec skupine, zato smo ga zaprosili, če bi se nam pridružil in odločil se je v minuti." Več >>

Skupina se bo tako ponovno sestala po treh desetletjih. John Clese, Terry Gilliam, Terry Jones, Michael Palin bodo z Idlom nastopili v londonski O2 Areni, in to brez Grahama Chapmana, ki je leta 1989 umrl zaradi raka

Palin je dejal za BBC, da po smrti Chapmana niso želeli na turnejo, ker se je vsak član hotel posvetiti tistemu, kar ga je najbolj veselilo.

Cleese je izjavil, da bo nastop vseboval različne koreografije, posebne efekte, orkester in plesalce. Manjkali ne bodo niti številni prizori iz televizijskih serij in filmov. »Je precej bolj zapleten in spektakularen, kot smo si predstavljali, ko smo prvič brali tekste,« je še dodal.

Na novico o nastopu se je odzval tudi pevec skupine Rolling Stones Mick Jagger, rekoč, da je bil šov smešen v 60. letih prejšnjega stoletja, a danes več ni in da kup starcev želi ponovno doživeti svojo mladost, poroča CNN.

Leta 1969 je bil posnet Leteči cirkus, prva epizoda serije Monty Python. Pozneje so posneli še film Monty Python in Sveti gral, kontroverzni kultni film Brianovo življenje ter Monty Python: Smisel življenja, ki je leta 1983 v Cannesu prejel nagrado žirije.

Člani skupine, ki so začeli sodelovati v času študija, se po letu 1980 niso nikoli več sestali. Njihova napoved o ponovni združitvi moči je pri oboževalcih sprožila takšno navdušenje, da so pičlih 44 sekundah pograbili vstopnice. Pythonovci so se potem odločili ponuditi še štiri in kasneje še pet dodatnih datumov. (sta, mg)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.